Пятница, 29.03.2024, 10:03
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Пошук
Вхід на сайт
Календар
«  Февраль 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Архів записів
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Друзі сайту
  • Диканська гімназія імені М.В. Гоголя
  • Вікіпедія
  • Дистанційне навчання інформатики
  • Уміти вчити:спільнота сучасних освітян
  • Програма Microsoft "Партнерство в навчанні"
  • Форум інформатиків Полтавщини
  • Сайт Полтавського ОІППО
  • Головна » 2017 » Февраль » 7 » День безпечного Інтернету
    15:46
    День безпечного Інтернету
         Інтернет - найбільший винахід людства. Всесвітня павутина змінила уявлення людей про час, відстані, способах спілкування, наданні допомоги, можливості заробітку та проведенні дозвілля.
    На жаль, не все, що зустрічається в мережі, значимо, вірогідно, логічно обґрунтоване і безпечно. Жертвами інтернету найчастіше стають діти та підлітки. Зміст деяких сайтів шокує навіть дорослої людини, що вже говорити про тих, чия психіка ще тільки формується. Крім того, інтернет - це хороше поле діяльності для шахраїв, потрапити на вудку яких у віртуальному просторі набагато легше, ніж оффлайн. Питаннями безпеки підростаючого покоління і дорослих в мережі стурбовані фахівці у всьому світі, тому був заснований Міжнародний день безпечного інтернету.
         Ця міжнародна календарна подія виникла за сприянням організації Insafe починаючи з 2004 року. Воно відзначається щорічно у другий день другого тижня лютого.
        Метою Дня безпеки в Інтернеті є поширення знань про безпечне, відповідальне і позитивне використання цифрових технологій для дітей та молоді.
         У всьому світі, День безпеки в Інтернеті відзначається в більш ніж ста країнах і координується об’єднаної мережею Insafe/INHOPE, за підтримки Європейської комісії, а також 31-им національним центром забезпечення безпеки в Інтернеті по всій Європі.
        Ця подія дозволяє зробити акцент на позитивному використанні технологій і вивчити роль, яку ми всі граємо в цілях сприяння створенню кращого і більш безпечної онлайн-спільноти. Воно служить закликом для молодих людей, батьків, вихователів, вчителів, соціальних працівників, співробітників правоохоронних органів, підприємств, політиків і широких верств суспільства, щоб об’єднатися з метою сприяння та створення найбільш позитивного і кращого інтернету.
         Цього року, 7 лютого в Диканській гімназії імені М.В. Гоголя було проведено ряд заходів щодо безпеки користування Інтернетом.
         Було проведено анкетування вчителів, учнів на тему «Інтернет у повсякденному житті». Учні 4 класів створили малюнк на тему «Безпечний Інтернет» та кращі малюнки були виставлені у фойє школи. Було створено стінгазету та інформаційні буклети  «Містер Інтернет: Будемо знайомі» учнями 10-11 класів, котрі також провели інформаційні хвилинки по всіх 5-11 класах.
     

     

     

    Переглядів: 255 | Додав: bogdan_vasilchenko
    Всього коментарів: 0
    avatar